Η εταιρεία

Η εταιρία «ΠΕΛΜΑ Α.Ε.» ιδρύθηκε το 1982 με κύρια δραστηριότητα «Αναγομώσεις και Εμπορία Ελαστικών». Ιδρυτές της εταιρίας είναι ο Μπουντρούκας Γεώργιος και ο Μπουντρούκας Ιωάννης. Η έδρα της εταιρίας είναι στην Τρίπολη, στο 2ο χλμ. Τρίπολης-Άργους.

Η εταιρία δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής και διάθεσης αναγομωμένων ελαστικών παντός τύπου (επιβατικά -ημιφορτηγά -φορτηγά-φορτωτές κτλ). Στεγάζεται σε ιδιόκτητο εργοστάσιο και γραφεία και διαθέτει ένα δίκτυο διανομής με ιδιόκτητα φορτηγά-αυτοκίνητα, τα οποία καθημερινώς παραδίδουν και παραλαμβάνουν ελαστικά σε όλη την ακτίνα δράσης της.

Οι περιοχές που απευθύνεται η εταιρία είναι η Αθήνα, η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, η Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου. Κύριους πελάτες της επιχείρησης αποτελούν καταστήματα εμπορίας ελαστικών, λατομεία, μεταλλεία, κατασκευαστικές εταιρίες, εταιρίες μεταφορών, εθνικών και διεθνών, η ΕΘΕΛ και τα ΚΤΕΛ. Από την 1η Απριλίου 2003, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα εμπορίας καινούργιων ελαστικών στο υπάρχον δίκτυο. Η προμήθεια των ελαστικών αυτών γίνεται είτε από εγχώριους αντιπροσώπους, είτε από εισαγωγείς.

Όραμα της εταιρίας είναι να καταξιωθεί στην συνείδηση των πελατών της ως η εταιρεία με τα καλύτερα προϊόντα στο χώρο της και με άψογο service, αποσκοπώντας σε μακροχρόνιες και αποδοτικές συνεργασίες. Αντίστοιχα, επιδίωξη της επιχείρησης είναι να έχει ανάλογη επιτυχία και στον τομέα πώλησης καινούργιων ελαστικών. Σκοπός της είναι να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας και να γίνει η επιχείρηση πιο ανταγωνιστική όσον αφορά τα προϊόντα της και τα εμπορεύματά της.

Δυνατά σημεία της επιχείρησης είναι το καλό της όνομα στην αγορά, η θέση όπου είναι εγκατεστημένη, το έμπειρο προσωπικό, η πιστοληπτική της ικανότητα, καθώς και οι συνεργασίες που έχει αναπτύξει με τους προμηθευτές της.